Eeva-Liisa Tamski 2018-03-27T20:58:52+00:00

Mikä on sinun tarinasi? Tässä murunen omastani.

Lapsena asuin suuressa, 52 asunnon kerrostalossa. Perhe, jossa oli vähemmän kuin kolme lasta, oli pieni perhe. Niinpä pihalla juoksenteli 150 kotitalon lasta ja naapuritaloista toinen mokoma. Kavereita riitti ja sosiaalisia taitoja tuli harjoiteltua.

Talossa oli isot piha-alueet, joita ympäröi orapihlaja-aita. Kesällä nurmialueet leikattiin työnnettävällä ruohonleikkurilla, varusmiehiä komennettiin lyhentämään orapihlaja-aitoja ja kuljettamaan painavia taakkoja varuskunnan hevoskärryillä. Talvella varusmiehet tekivät lumitöitä puisilla lumikolilla tai mättivät valtavia polttopuukasoja sisälle puuvajaan. Talo lämpeni puukeskuslämmityksellä. Pakkasilla heitettiin metrin mittaisia halkoja pannuhuoneen uuneihin parin tunnin välein, myös yöllä. Talo, vesi ja asukkaat pysyivät lämpiminä. Talonmiehen tyttärenä opin arvostamaan tekemistä, monenlaista tekemistä. Tekemisen meininki on säilynyt läpi elämäni. Olen innokas toimimaan, työskentelemään, osallistumaan, kirjoittamaan, ratkomaan…kelloon tai käytettyhin tunteihin katsomatta.

Millaisia taitoja sinä olet oppinut? Millaisia malleja sinä toistat? Tule jakamaan ne kanssani.

KOKEMUKSESTANI

Ammatillisesta näkökulmasta katsoen olen kouluttaja, työnohjaaja, ToKo (työnohjaajien kouluttaja), sosiaaliohjaaja, NLPt-terapeutti (psykoterapia), NLP Trainer, NLP Master Coach, ADHD-valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja vielä jotain muuta.

Työkokemukseni on lastensuojelutyöstä avo- ja laitoshuollossa, yksityisellä, julkisella ja järjestösektorilla. Helsingin Diakonissalaitoksen ohjaamassa Yhteisvastuu lapsistamme -hankkeessa (3 v.) olin kehittämässä jalkautetun perhetyön mallia ja Stakesin hallinnoimassa Huostaanotto-projektissa (4 v.) läheisneuvonpito-mallia . Yrittäjänä olen tuottanut sosiaalipalveluja lastensuojelun avohuoltoon yhdessä 16-20 sopimusyrittäjäni kanssa. Nyt työskentelen kokopäiväisenä kouluttajana, jonka tehtävä mielestäni on innostaa kouluttautujia, jakaa kokemuksesta ja oppia yhdessä.

Neuropsykiatrista valmennusta olin kehittämässä Mikkelin ammattikorkeakoulun pilotoimassa ADHD-valmentajan taidot ja toimivan palvelumallin kehittäminen –hankkeessa. Lasten, nuorten ja aikuisten valmennuksesta minulle kertyi kokemusta arviolta 4000 istunnon verran. Käytyäni kouluttajakoulutuksia aloitin neuropsykiatristen valmentajien kouluttamisen. Nyt olen toiminut vastuukouluttajana yli kuudessakymmenessä 13-18 -päiväisessä, eri puolella maata järjestetyssä prosessikoulutuksessa sekä useissa lyhyemmissä, valmennukseen liittyvissä täydennys- ja lisäkoulutuksissa, joissa kehittyi ensimmäinen ns. Perhevalmennuksen-malli.

Olen perustanut valmentajille suunnatun Valmennustaito ry:n, Nepsy-lehden, valtakunnalliset Nepsy-opintopäivät ja osittain vuosittaiset Valmennusmessut sekä kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen neuropsykiatrisen valmennuksen oppikirjan, Tammenterhon tarinoita – kirja valmennuksesta ja tähän liittyvät kaksi työkirjaa Neuropsykiatrisen valmentajan ja Perhevalmentajan työkirjan.

Työnohjaajana toimin liki 20 vuotta arviolta 6000 työnohjausistunnossa ja sain olla myös mallinnettavana työnohjaajana NLP-viitekehyksessä toteutetussa työnohjaajien koulutuksessa. Vuosina 2015-2016 opiskelin STOry:n järjestämässä ensimmäisessä työnohjaajien kouluttajakoulutuksessa. Työnohjaajia olen kouluttanut 10 vuoden ajan. Kirjoitin työnohjauksestakin kirjan Työnohjaus. Tietäjien kohtaamisia.

Tausta-ajatteluani ohjaavat vahvasti mm. tulevaisuusorientoituvat ratkaisukeskeisyys ja NLP.

Ratkaisukeskeisyyttä pääsin opiskelemaan jo 1980-luvun puolivälissä orientoivissa koulutuksissa (Ben Furman, Pekka Holm ym),  ratkaisukeskeisen asiakastyön kurssilla (Aikuis- ja yhteisökoulutus Oy:n, nykyinen Dialogic) sekä kaksivuotisessa työnohjaajakoulutuksessani (Mikkelin kesäykliopisto).

NLP-opintoina olen suorittanut NLP Practitioner (TYT), NLP Master Practitioner ja NLP Trainer (VMT-koulutus Oy),  psyterapia NLP-viitekehyksessä  (TYT), NLP Personal Coach ja NLP Master Coach (VMT-koulutus Oy) opinnot. Olen myös osallistunut kymmenen vuoden ajan Tulevaisuuteen kurkistajat/Aineeton akatemia keskustelu- ja kehittämistyöryhmään. Olen toiminut kouluttajana monissa NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner koulutuksissa.

JULKAISUT

BLOGIN VIIMEISIMMÄT JULKAISUT

Voiko olla liian innostunut

Minä rakastan työtäni ja viihdyn siinä. Rakkaus työhön auttaa minua jaksamaan, innostumaan ja innovoimaan. Työni kouluttajana sujuu kuin itsestään, sillä osallistujat kutsuvat minua tarinoihinsa ja johdattavat minut jopa omien rajojeni [...]

Kahvilakulttuuri a’la Mikkeli

Suomen presidentinvaali pidettiin sunnuntaina 28.1.2018. Presidenttiehdokkaina olivat Haatainen Tuula (sd.), Haavisto Pekka (vihr.), Hautasaari Laura (ps.), Kyllönen Merja (vas,), Niinistö Sauli (sit.), Torvald Nils (r.), Vanhanen Matti (kesk.) ja [...]

Joulukalenteri

Ensimmäiset painetut joulukalenterit eli adventtikalenterit ilmestyivät Saksassa vuonna 1904. Suomeen joulukalenterin toivat partiolaiset vuonna 1947.  Joulukalenterien tarkoitus oli lievittää lasten jännitystä, joka kohdentui jouluaattoon ja konkretisoida joulun odotusta. Ensimmäiset [...]

TULEVIA KOULUTUKSIA

Vuokrattavat toimitilat

Porstua

Porstua on pieni tila (20-40 hlö) ryhmiä, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuaan on yhdistettävissä myös Porstuakamareiden toimitila.
Porstuassa on fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja liesi.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstua Mikonkatu 13 C, 50100 Mikkeli
Varaa tästä!

Porstuakammarit

Porstuakammarit on pieni tila (20-40 hlö) juhlia, ryhmiä, klubi-iltoja, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuakammareihin on yhdistettävissä myös Porstuan toimitila. Porstuakammareilla on videotykki, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja keittolevy.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstuakammarit
Varaa tästä!

Porstuakonttori

Porstuakonttori on kokous- ja koulutustila, johon mahtuu 20-40 henkilöä kerrallaan. Koulutustilassa on videotykki, kuvaprojektori, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja hella. Tilassa on mahdollista yöpyä.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstuakonttori Savilahdenkatu 10 (käynti parkkitasolta) 50100 Mikkeli

Varaa tästä!