Eeva-Liisa Tamski2019-08-10T21:30:31+00:00

Mikä on sinun tarinasi? Tässä murunen omastani.

Lapsena asuin suuressa, 52 asunnon kerrostalossa. Perhe, jossa oli vähemmän kuin kolme lasta, oli pieni perhe. Niinpä pihalla juoksenteli 150 kotitalon lasta ja naapuritaloista toinen mokoma. Kavereita riitti ja sosiaalisia taitoja tuli harjoiteltua.

Talossa oli isot piha-alueet, joita ympäröi orapihlaja-aita. Kesällä varusmiehet leikkasivat nurmialueet työnnettävällä ruohonleikkurilla, lyhensivät orapihlaja-aitoja oksasaksillaan ja kuljettivat painavia taakkoja varuskunnan hevoskärryillä. Talvella he tekivät lumitöitä puisilla lumikolilla tai mättivät valtavia polttopuukasoja sisälle puuvajaan. Pakkasilla heitettiin metrin mittaisia halkoja pannuhuoneen uuneihin parin tunnin välein, myös yöllä, sillä talossa oli  puukeskuslämmitys. Näin vesi, talo ja sen asukkaat pysyivät lämpiminä.

Talonmiehen tyttärenä opin arvostamaan tekemistä, työtä, monenlaista käytännöntouhukkuutta. Samat arvot ovat säilyneet aikuisuudessani. Olen edelleen innokas toimimaan, työskentelemään, osallistumaan, kirjoittamaan, ratkomaan, ideoimaan…kelloon tai käytettyhin tunteihin katsomatta.

Millaisia arvoja sinä kannata? Millaisia taitoja sinä olet oppinut? Millaisia malleja sinä olet saanut? Tule jakamaan ne kanssani. Jakamalla opimme toinen toiseltamme, innostamme toinen toistamme ja rakennumme sellaisiksi kuin haluamme!

KOKEMUKSESTANI

Ammatillisesta näkökulmasta katsoen olen kouluttaja, työnohjaaja, ToKo (työnohjaajien kouluttaja), sosiaaliohjaaja, NLPt-terapeutti (psykoterapia), NLP Trainer, NLP Master Practitioner, NLP Practitoner, NLP Master Coach, NLP Personal Coach, ADHD-valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja vielä jotain muuta.

Työkokemukseni on lastensuojelutyöstä avo- ja laitoshuollossa, yksityisellä, julkisella ja järjestösektorilla. Olin kehittämässä suomalaista jalkautetun perhetyön mallia Helsingin Diakonissalaitoksen ohjaamassa Yhteisvastuu lapsistamme -hankkeessa (3 v.)  ja suomalaista läheisneuvonpito-mallia Stakesin hallinnoimassa Huostaanotto-projektissa (4 v.) . Yrittäjänä olen tuottanut sosiaalipalveluja lastensuojelun avohuoltoon yhdessä 16-20 sopimusyrittäjäni kanssa. Nyt työskentelen kokopäiväisenä kouluttajana, jonka tehtävä mielestäni on innostaa kouluttautujia, jakaa kokemuksesta ja oppia yhdessä.

Neuropsykiatrista valmennusta kehitin Mikkelin ammattikorkeakoulun pilotoimassa ADHD-valmentajan taidot ja toimivan palvelumallin kehittäminen –hankkeessa. Lasten, nuorten ja aikuisten valmennuksesta minulla on kokemusta arviolta 5000 istunnon verran. Käytyäni kouluttajakoulutuksia aloitin neuropsykiatristen valmentajien kouluttamisen vuonna 2007. Nyt olen toiminut vastuukouluttajana seitsemässäkymmenessä 13-18 -päiväisessä, eri puolella maata järjestetyissä prosessikoulutuksissa sekä useissa lyhyemmissä, valmennukseen liittyvissä täydennys- ja lisäkoulutuksissa, joissa syntyi myös ensimmäinen ns. Perhevalmennuksen-malli koulutuksineen.

Perustin valmentajille suunnatun Valmennustaito ry:n, Nepsy-lehden, valtakunnalliset Nepsy-opintopäivät ja osittain vuosittaiset Valmennusmessut, organisoin alueellisen yhteyshenkilö-mallin sekä kirjoitin ensimmäisen suomalaisen neuropsykiatrisen valmennuksen oppikirjan, Tammenterhon tarinoita – kirja valmennuksesta ja tähän liittyvät kaksi työkirjaa Neuropsykiatrisen valmentajan ja Perhevalmentajan työkirjan.

Työnohjaajana olen toiminut 20 vuotta arviolta 6000 työnohjausistunnossa. Olin myös mallinnettavana työnohjaajana NLP-viitekehyksessä toteutetussa työnohjaajien koulutuksessa. Vuosina 2015-2016 opiskelin STOry:n järjestämässä ensimmäisessä työnohjaajien kouluttajakoulutuksessa. Työnohjaajia olen kouluttanut 10 vuoden ajan. Kirjoitin työnohjauksestakin kirjan Työnohjaus. Tietäjien kohtaamisia.

Tausta-ajatteluani ohjaavat vahvasti mm. tulevaisuusorientoituvat ratkaisukeskeisyys ja NLP.

Ratkaisukeskeisyyttä pääsin opiskelemaan jo 1980-luvun puolivälissä orientoivissa koulutuksissa (Ben Furman, Tapani Ahola, Pekka Holm ym),  ratkaisukeskeisen asiakastyön kurssilla (Aikuis- ja yhteisökoulutus Oy:n, nykyinen Dialogic) sekä kaksivuotisessa työnohjaajakoulutuksessani (Mikkelin kesäykliopisto). Ratkaisukeskeistä ja narratiivista osaamistani pidän yllä osallistumalla mm. Dialologicin järjestämiin työnohjaajille suunnattuihin seminaareihin, joissa sain mallia maailmalla tunnettujen osaajien kuten Elam Nunnaly, Micahael White, Harlene Andersson, Tom Andersen, Maggie Carreyn ym. ajattelusta ja työskentelemisestä.

NLP-opintoina suoritin NLP Practitioner (TYT), NLP Master Practitioner ja NLP Trainer (VMT-koulutus Oy),  psyterapia NLP-viitekehyksessä  (TYT), NLP Personal Coach ja NLP Master Coach (VMT-koulutus Oy) opinnot. Olen myös osallistunut kymmenen vuoden ajan Tulevaisuuteen kurkistajat/Aineeton akatemia keskustelu- ja kehittämistyöryhmään. Olen toiminut kouluttajana monissa NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner koulutuksissa. Olen Suomen NLP-yhdistyksen aluevastaava.

Energiaa on riittänyt ansiotyönlisäksi monien järjestöjen vapaaehtoistyöhön ja eri yhdistysten luottamustehtäviin.

JULKAISUT

BLOGIN VIIMEISIMMÄT JULKAISUT

Sometauko on kuin tipaton tammikuu

Tulkitsen sometauon ja tipattoman tammikuu haluksi palauttaa sosiaalista, psyykkistä ja fyysistä toimintakykyä. Tipaton tammikuu auttanee kohentamaan terveyttä paremmalle tasolle [...]

Drop the Jargon!

Tieteen termipankin mukaan ”myöhäiskeskiajan Ranskassa jargon tarkoitti käsittämätöntä salakieltä. François Villon (1431 - n. 1463) sepitti monia runoja - ballades [...]

Kahvilakulttuuri a’la Mikkeli

Suomen presidentinvaali pidettiin sunnuntaina 28.1.2018. Presidenttiehdokkaina olivat Haatainen Tuula (sd.), Haavisto Pekka (vihr.), Hautasaari Laura (ps.), Kyllönen Merja (vas,), [...]

TULEVIA KOULUTUKSIA

Vuokrattavat toimitilat

Porstua

Porstua on pieni tila (20-40 hlö) ryhmiä, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuaan on yhdistettävissä myös Porstuakamareiden toimitila.
Porstuassa on fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja liesi.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!

Porstuakammarit

Porstuakammarit on pieni tila (20-40 hlö) juhlia, ryhmiä, klubi-iltoja, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuakammareihin on yhdistettävissä myös Porstuan toimitila. Porstuakammareilla on videotykki, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja keittolevy.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!

Porstuakonttori

Porstuakonttori on kokous- ja koulutustila, johon mahtuu 20-40 henkilöä kerrallaan. Koulutustilassa on videotykki, kuvaprojektori, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja hella. Tilassa on mahdollista yöpyä.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!