Eeva-Liisa Tamski2018-09-23T10:13:32+00:00

Mikä on sinun tarinasi? Tässä murunen omastani.

Lapsena asuin suuressa, 52 asunnon kerrostalossa. Perhe, jossa oli vähemmän kuin kolme lasta, oli pieni perhe. Niinpä pihalla juoksenteli 150 kotitalon lasta ja naapuritaloista toinen mokoma. Kavereita riitti ja sosiaalisia taitoja tuli harjoiteltua.

Talossa oli isot piha-alueet, joita ympäröi orapihlaja-aita. Kesällä varusmiehet leikkasivat nurmialueet työnnettävällä ruohonleikkurilla, lyhensivät orapihlaja-aitoja ja kuljettivat painavia taakkoja varuskunnan hevoskärryillä. Talvella he tekivät lumitöitä puisilla lumikolilla tai mättivät valtavia polttopuukasoja sisälle puuvajaan. Talo lämpeni puukeskuslämmityksellä. Pakkasilla heitettiin metrin mittaisia halkoja pannuhuoneen uuneihin parin tunnin välein, myös yöllä. Talo, vesi ja asukkaat pysyivät lämpiminä.

Talonmiehen tyttärenä opin arvostamaan tekemistä, monenlaista tekemistä. Sama meininki on säilynyt läpi elämäni. Olen innokas toimimaan, työskentelemään, osallistumaan, kirjoittamaan, ratkomaan, ideoimaan…kelloon tai käytettyhin tunteihin katsomatta.

Millaisia taitoja sinä olet oppinut? Millaisia malleja sinä toistat? Tule jakamaan ne kanssani.

KOKEMUKSESTANI

Ammatillisesta näkökulmasta katsoen olen kouluttaja, työnohjaaja, ToKo (työnohjaajien kouluttaja), sosiaaliohjaaja, NLPt-terapeutti (psykoterapia), NLP Trainer, NLP Master Coach, ADHD-valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja vielä jotain muuta.

Työkokemukseni on lastensuojelutyöstä avo- ja laitoshuollossa, yksityisellä, julkisella ja järjestösektorilla. Helsingin Diakonissalaitoksen ohjaamassa Yhteisvastuu lapsistamme -hankkeessa (3 v.) olin kehittämässä suomalaista jalkautetun perhetyön mallia ja Stakesin hallinnoimassa Huostaanotto-projektissa (4 v.) suomalaista läheisneuvonpito-mallia . Yrittäjänä olen tuottanut sosiaalipalveluja lastensuojelun avohuoltoon yhdessä 16-20 sopimusyrittäjäni kanssa. Nyt työskentelen kokopäiväisenä kouluttajana, jonka tehtävä mielestäni on innostaa kouluttautujia, jakaa kokemuksesta ja oppia yhdessä.

Neuropsykiatrista valmennusta olin kehittämässä Mikkelin ammattikorkeakoulun pilotoimassa ADHD-valmentajan taidot ja toimivan palvelumallin kehittäminen –hankkeessa. Lasten, nuorten ja aikuisten valmennuksesta minulle on kertynyt kokemusta arviolta 4000 istunnon verran. Käytyäni kouluttajakoulutuksia aloitin neuropsykiatristen valmentajien kouluttamisen vuonna 2007. Nyt olen toiminut vastuukouluttajana yli kuudessakymmenessäviidessä 13-18 -päiväisessä, eri puolella maata järjestetyissä prosessikoulutuksissa sekä useissa lyhyemmissä, valmennukseen liittyvissä täydennys- ja lisäkoulutuksissa, joissa syntyi myös ensimmäinen ns. Perhevalmennuksen-malli.

Olen perustanut valmentajille suunnatun Valmennustaito ry:n, Nepsy-lehden, valtakunnalliset Nepsy-opintopäivät ja osittain vuosittaiset Valmennusmessut, organisoinut alueellisen yhteyshenkilö-mallin sekä kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen neuropsykiatrisen valmennuksen oppikirjan, Tammenterhon tarinoita – kirja valmennuksesta ja tähän liittyvät kaksi työkirjaa Neuropsykiatrisen valmentajan ja Perhevalmentajan työkirjan.

Työnohjaajana olen toiminut liki 20 vuotta arviolta 6000 työnohjausistunnossa ja olin myös mallinnettavana työnohjaajana NLP-viitekehyksessä toteutetussa työnohjaajien koulutuksessa. Vuosina 2015-2016 opiskelin STOry:n järjestämässä ensimmäisessä työnohjaajien kouluttajakoulutuksessa. Työnohjaajia olen kouluttanut 10 vuoden ajan. Kirjoitin työnohjauksestakin kirjan Työnohjaus. Tietäjien kohtaamisia.

Tausta-ajatteluani ohjaavat vahvasti mm. tulevaisuusorientoituvat ratkaisukeskeisyys ja NLP.

Ratkaisukeskeisyyttä pääsin opiskelemaan jo 1980-luvun puolivälissä orientoivissa koulutuksissa (Ben Furman, Pekka Holm ym),  ratkaisukeskeisen asiakastyön kurssilla (Aikuis- ja yhteisökoulutus Oy:n, nykyinen Dialogic) sekä kaksivuotisessa työnohjaajakoulutuksessani (Mikkelin kesäykliopisto). Ratkaisukeskeistä ja narratiivista osaamistani olen pitänyt yllä osallistumalla mm. Dialologicin järjestämiin työnohjaajille suunnattuihin seminaareihin ja saanut mallia maailmalla tunnettujen osaajien kuten Elam Nunnalya, Micahael White, Harlene Andersson, Tom Andersen, Maggie Carreyn ym. ajattelusta ja tekemisestä.

NLP-opintoina olen suorittanut NLP Practitioner (TYT), NLP Master Practitioner ja NLP Trainer (VMT-koulutus Oy),  psyterapia NLP-viitekehyksessä  (TYT), NLP Personal Coach ja NLP Master Coach (VMT-koulutus Oy) opinnot. Olen myös osallistunut kymmenen vuoden ajan Tulevaisuuteen kurkistajat/Aineeton akatemia keskustelu- ja kehittämistyöryhmään. Olen toiminut kouluttajana monissa NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner koulutuksissa. Olen myös Suomen NLP-yhdistyksen aluevastaava.

Energiaa on riittänyt ansiotyönlisäksi monien järjestöjen vapaaehtoistyöhön ja eri yhdistysten luottamustehtäviin.

JULKAISUT

BLOGIN VIIMEISIMMÄT JULKAISUT

Kahvilakulttuuri a’la Mikkeli

Suomen presidentinvaali pidettiin sunnuntaina 28.1.2018. Presidenttiehdokkaina olivat Haatainen Tuula (sd.), Haavisto Pekka (vihr.), Hautasaari Laura (ps.), Kyllönen Merja (vas,), Niinistö Sauli (sit.), Torvald Nils (r.), Vanhanen Matti (kesk.) ja [...]

Voiko olla liian innostunut

Minä rakastan työtäni ja viihdyn siinä. Rakkaus työhön auttaa minua jaksamaan, innostumaan ja innovoimaan. Työni kouluttajana sujuu kuin itsestään, sillä osallistujat kutsuvat minua tarinoihinsa ja johdattavat minut jopa omien rajojeni [...]

Joulukalenteri

Ensimmäiset painetut joulukalenterit eli adventtikalenterit ilmestyivät Saksassa vuonna 1904. Suomeen joulukalenterin toivat partiolaiset vuonna 1947.  Joulukalenterien tarkoitus oli lievittää lasten jännitystä, joka kohdentui jouluaattoon ja konkretisoida joulun odotusta. Ensimmäiset [...]

TULEVIA KOULUTUKSIA

Vuokrattavat toimitilat

Porstua

Porstua on pieni tila (20-40 hlö) ryhmiä, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuaan on yhdistettävissä myös Porstuakamareiden toimitila.
Porstuassa on fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja liesi.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!

Porstuakammarit

Porstuakammarit on pieni tila (20-40 hlö) juhlia, ryhmiä, klubi-iltoja, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuakammareihin on yhdistettävissä myös Porstuan toimitila. Porstuakammareilla on videotykki, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja keittolevy.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!

Porstuakonttori

Porstuakonttori on kokous- ja koulutustila, johon mahtuu 20-40 henkilöä kerrallaan. Koulutustilassa on videotykki, kuvaprojektori, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja hella. Tilassa on mahdollista yöpyä.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 15 € tunnilta sisältää alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Varaa tästä!