Eeva-Liisa Tamski 2018-02-24T14:28:26+00:00

Mikä on sinun tarinasi? Tässä murunen omastani.

Lapsena asuin suuressa, 52 asunnon kerrostalossa. Perhe, jossa oli vähemmän kuin kolme lasta, oli pieni perhe. Niinpä pihalla juoksenteli 150 kotitalon lasta ja naapuritaloista toinen mokoma. Kavereita riitti ja sosiaalisia taitoja tuli harjoiteltua.

Talossa oli isot piha-alueet, joita ympäröi orapihlaja-aita. Kesällä nurmialueet leikattiin työnnettävällä ruohonleikkurilla, varusmiehiä komennettiin lyhentämään orapihlaja-aitoja ja kuljettamaan painavia taakkoja varuskunnan hevoskärryillä. Talvella varusmiehet tekivät lumitöitä puisilla lumikolilla tai mättivät valtavia polttopuukasoja sisälle puuvajaan. Talohan lämpeni puukeskuslämmityksellä ja pakkasilla heitettiin parin tunnin välein, myös yöllä, metrin mittaisia halkoja pannuhuoneen uuneihin. Talo, vesi ja asukkaat pysyivät lämpiminä. Talonmiehen tyttärenä opin arvostamaan tekemistä, monenlaista tekemistä. Tekemisen meininki on säilynyt läpi elämäni. Olen innokas toimimaan, työskentelemään, osallistumaan, kirjoittamaan, ratkomaan…kelloon tai käytettyhin tunteihin katsomatta.

KOKEMUKSESTANI

Ammatillisesta näkökulmasta katsoen olen kouluttaja, työnohjaaja, ToKo (työnohjaajien kouluttaja), sosiaaliohjaaja, NLPt-terapeutti (psykoterapia), NLP Trainer, NLP Master Coach, ADHD-valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja vielä jotain muuta.

Työkokemukseni ensimmäiseltä kahdeltakymmeneltä työvuodelta on lastensuojelutyöstä avo- ja laitoshuollossa, yksityisessä, julkisessa ja järjestösektorilla, projekteissa ja kehittämishankkeissa. Sitä seuraavat kaksikymmentä vuotta olen toiminut yrittäjänä tuottaen yhdessä 16-20 sopimusyrittäjäni kanssa sosiaalipalveluja lastensuojelun avohuoltoon. Nyt työskentelen kokopäiväisesti kouluttajana ja tehtäväni on innostaa kouluttautujia, jakaa ja oppia yhdessä.

Tausta-ajatteluani ohjaavat vahvasti tulevaisuusorientoituvat ratkaisukeskeisyys ja NLP.

Neuropsykiatrisen valmennuksen parissa työllistyin aluksi valmentajana. Minulle kertyi kokemusta lasten, nuorten ja aikuisten valmennuksesta arviolta 3000 istunnon verran. Lopulta siirryin neuropsykiatristen valmentajien kouluttajaksi. Olen nyt toiminut vastuukouluttajana yli kuudessakymmenessä 13-18 päiväisessä eri puolella maata järjestetyissä prosessikoulutuksissa sekä useissa lyhyemmissä, valmennukseen liittyvissä täydennys- ja lisäkoulutuksissa mm. Perhevalmentajien koulutuksissa.

Vapaa-aikanani olen perustanut valmentajille suunnatun Valmennustaito ry:n, Nepsy-lehden, valtakunnalliset Nepsy-opintopäivät ja osittain Valmennusmessut. Kokemukseni kartuttua on syntynyt myös ensimmäinen suomalainen neuropsykiatrisen valmennuksen oppikirja, Tammenterhon tarinoita. Kirja valmennuksesta ja tähän liittyvät kaksi työkirjaa Neuropsykiatrisen valmentajan työkirja sekä Perhevalmentajan työkirja.

Työnohjaajana ehdin toimia liki 20 vuotta arviolta 6000 työnohjausistunnossa. Vuosina 2015-2016 opiskelin STOry:n järjestämässä ensimmäisessä työnohjaajien kouluttajakoulutuksessa. Kaikkiaan olen kouluttanut työnohjaajia 10 vuoden ajan. Kirjoitin työnohjauksestakin kirjan Työnohjaus. Tietäjien kohtaamisia.

JULKAISUT

BLOGIN VIIMEISIN JULKAISU

Kahvilakulttuuri a’la Mikkeli

Suomen presidentinvaali pidettiin sunnuntaina 28.1.2018. Presidenttiehdokkaina olivat Haatainen Tuula (sd.), Haavisto Pekka (vihr.), Hautasaari Laura (ps.), Kyllönen Merja (vas,), Niinistö Sauli (sit.), Torvald Nils (r.), Vanhanen Matti (kesk.) ja Väyrynen Paavo (sit.). Valtiollisten vaalien päivä on Suomessa virallinen liputuspäivä. [...]

TULEVIA KOULUTUKSIA

Vuokrattavat toimitilat

Porstua

Porstua on pieni tila (20-40 hlö) ryhmiä, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuaan on yhdistettävissä myös Porstuakamareiden toimitila.
Porstuassa on fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja liesi.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstua Mikonkatu 13 C, 50100 Mikkeli
Varaa tästä!

Porstuakammarit

Porstuakammarit on pieni tila (20-40 hlö) juhlia, ryhmiä, klubi-iltoja, koulutuksia ja kokouksia varten. Väliovella Porstuakammareihin on yhdistettävissä myös Porstuan toimitila. Porstuakammareilla on videotykki, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja keittolevy.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstuakammarit
Varaa tästä!

Porstuakonttori

Porstuakonttori on kokous- ja koulutustila, johon mahtuu 20-40 henkilöä kerrallaan. Koulutustilassa on videotykki, kuvaprojektori, fläppi, tulostin ja langaton netti sekä kahvikupit, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja hella. Tilassa on mahdollista yöpyä.

Tila on sovitusti vuokrattavaissa myös ulkopuolisille käyttäjille hintaan 10 € tunnilta + alv 24% (vähimmäismaksu neljältä tunnilta).

Porstuakonttori Savilahdenkatu 10 (käynti parkkitasolta) 50100 Mikkeli

Varaa tästä!